جمعه 31 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر رکود ادامه‌دار در بازار موسیقی / چرا سازها کوک نمی‌شود؟

 
 

سه شنبه 23 آذر 1400

رکود ادامه‌دار در بازار موسیقی / چرا سازها کوک نمی‌شود؟

 
 

هموطن سلام-کنسرت‌های موسیقی پس از نزدیک به ۲ سال تعطیلی مداوم، حالا معادلات اقتصاد هنر را در ایران با چالش‌های قابل توجهی روبرو کرده است. تمایل هنرمندان موسیقی به برگزاری کنسرت در خارج از کشور و افزایش هزینه‌های برگزاری کنسرت در ایران، موجب بروز رکود گسترده در بازار موسیقی کشور شده است.

هموطن سلام-کنسرت‌های موسیقی پس از نزدیک به ۲ سال تعطیلی مداوم، حالا معادلات اقتصاد هنر را در ایران با چالش‌های قابل توجهی روبرو کرده است. تمایل هنرمندان موسیقی به برگزاری کنسرت در خارج از کشور و افزایش هزینه‌های برگزاری کنسرت در ایران، موجب بروز رکود گسترده در بازار موسیقی کشور شده است.
بازارهای هنری در دوران کرونا آسیب بسیاری دیدند. سینماها تا بیش از ۹۸ درصد کاهش درامد داشتند و درآمد تئاتری‌ها نیز بیش از ۹۵ درصد کم شد. اما در این میان اقتصاد موسیقی بیش از همه آسیب دید. با تعطیلی کامل کنسرت‌ها در کشور، گروه‌‎های موسیقی تقریبا تمام درآمد خود را از دست دادند.
در بیش از پنج ماه گذشته با بازگشایی آرام آرام سالن‌ها به روی رویدادهای هنری و فرهنگی، روند رو به رشد درآمدها آغاز شد. تئاتری‌ها با اجرای بیش از ۶۰ نمایش در سالن‌های پایتخت رکورد جدیدی ثبت کردند و سینما نیز با فروش بیش از ۷۰ میلیارد تومانی در این مدت، امیدهای بازگشت به دوران پیش از کرونا را زنده کردند.
اما همچنان بازار موسیقی راکد است. کمتر کسی بنای اجرای کنسرت دارد و سازها همچنان کوک نیستند. در این اوضاع اتفاق عجیب و نگران کننده‌ای نیز رخ داده است؛ برگزاری کنسرت در کشورهای خارجی! گویا درآمدهای بالای برگزاری کنسرت‌ها در خارج از کشور، گروه‌های موسیقی را بر آن داشته تا تمرکز خود را روی این گونه کنسرت‌ها بگذارند.
در دو ماه گذشته بیش از ۱۰ گروه موسیقی در خارج از کشور روی استیج رفته‌اند و گویا این چرخه همچنان نیز ادامه دارد. شنیده‌ها حاکی است که برخی از گروه‌های موسیقی در سکوت خبری در حال تمرین برای اجرا در خارج از کشور از جمله تاجیکستان و ترکیه و ... هستند! حتی هنرمندانی همچون علیرضا قربانی که در شیوع کرونا اقدام به برگزاری کنسرت آنلاین و رایگان موسیقی کردند، اکنون اعلام می‌کنند که قصد دارند در خارج از ایران به روی صحنه بروند.
دلایل عدم برگزاری کنسرت در کشور
هشتم آبان‌ماه سرپرست وقت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود که امیدوار است با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برای ایجاد شرایط مطلوب سالن‌ها جهت میزبانی مخاطبان و واکسیناسیونی که به صورت عمومی و پرشتاب انجام می‌گیرد، به زودی شاهد برگزاری کنسرت‌های زنده باشیم.
پس از این صحبت‌ها، دوشنبه دهم آبان ماه جلسه‌ای در محل دفتر موسیقی وزارت ارشاد به ریاست محمد اله‌یاری فومنی ـ سرپرست دفتر موسیقی ـ و مسولان واحدهای دفتر موسیقی برگزار و در جریان آن شرایط از سرگیری اجراهای صحنه‌ای بررسی شد.
در این جلسه مقرر شده بود که با توجه به قرار گرفتن شهر تهران در وضعیت نارنجی و رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی شرایطی برای برگزاری کنسرت در پایتخت فراهم و از آذرماه برگزاری کنسرت‌ها آغاز شود.
همچنین چندی بعد، محمدمهدی اسماعیلی دوشنبه، ۱۷ آبان ماه اعلام کرده بود که «امروز می توانیم بگوییم از اول آذر ماه مراکز فرهنگی هنری و کنسرت‌ها می‌توانند با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی آغاز به کار کنند.»

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار